Zondag 7 mei - Brooklyn

Wederom is het op zondag rond 12.00 uur lastig om een bus te krijgen om naar Port Authority te gaan, de eerste twee rijden ons weer vrolijk voorbij… wat een gedoe in het weekend. Opeens komt er een wit busje voorrijden waar een dame instapt, die ook op de bus stond te wachten. Dat moet de zogenaamd Jitney zijn, waar we in het “huisboek” al over gelezen hadden. Privé busjes die op verschillende plekken stoppen, alleen met cash betaald kunnen worden en ook een beetje krakkemikkig zijn 😊. Die nemen wij ook! Krakkemikkig is het zeker, je voelt elke hobbel in de weg, maar we komen wel waar we zijn moeten. Vanaf Port Authority rijden we met de metro door naar Brooklyn. Deze metro pakt vandaag echter een andere route dan gebruikelijk en we komen één halte verder uit dan we eigenlijk moesten zijn. Nou ja, dan maar een stukje terug lopen. Een beetje trubbelig is het wel vandaag met het vervoer…

We lopen een korte route door Brooklyn: langs een uitzichtpunt op de Manhattan Bridge (waar je tussen de pijlers precies het Empire State Building in de verte kunt zien staan), naar Time Out Market voor een korte lunchstop, over Pebble Beach en door Brooklyn Bridge Park. 










Daarna lopen we naar de ferry op Pier 1 om daarmee via een aantal stops over de East River naar Roosevelt Island te varen. Van daaruit kun je namelijk weer met een kabelbaan naar Manhattan terug, en dat leek ons wel leuk om te doen. Op deze manier hebben we ook nog een “rivier-cruise” voor een fractie van de prijs die je voor een commerciële boottocht op de East River betaalt.







Op de terugweg naar huis komt voor Jasper het hoogtepunt van de dag: hij vindt in de supermarkt op Port Authority eindelijk de Pringles met pizzasmaak die hij al de hele vakantie zoekt; helemaal happy!





2 opmerkingen: