Maandag 1 mei 2023 - Laatste dag Universal

De laatste dag van ons verblijf in Florida brengen we door in de twee parken van Universal. De kinderen gaan om acht uur al met een Uber richting Orlando, en Hans en ik zullen in de loop van de middag volgen. Plan is om er deze keer te blijven tot sluitingstijd (21.00 uur) en de hele dag van ‘s ochtends tot ‘s avonds rondlopen in Universal vinden wij iets teveel van het goede. De ochtend kunnen we dus vast gebruiken om het huis op te ruimen en wat spullen te verzamelen voor in de koffer. En verder voor een beetje lezen buiten in de tuin, waar het vandaag goed vertoeven is.

Om half twee pakken wij de auto om ook naar Universal te rijden. Daar aangekomen blijkt de veertien-daagse entreepas van Hans niet meer te werken. Hij moet een aantal controlevragen beantwoorden die we gelukkig weten en dan mag hij alsnog naar binnen. Eerste stop na aankomst is de “Bourne stuntacular” stuntshow. Een mix van veel herrie, (nep)vechten en een beetje motion-sickness… De kinderen vonden het in ieder geval leuk ðŸ˜Š. Daarna lopen we naar het park Islands of Adventure, waar Hans en ik nog niet geweest zijn. Deze vinden we allemaal iets diverser en mooier aangekleed dan Universal Studios. 










We doen diverse attracties en uiteindelijk wil Hans nog in een waterattractie, want het is lekker warm, dus een beetje nat worden is niet zo erg. Ik zei nog: “Je gaat onder een waterval door…”, maar nee, eigenwijs zijn uiteraard. De “people dryers” die bij de attractie staan, hadden ook al een hint kunnen zijn natuurlijk… En als het universum dan heeft gehoord dat je graag “een beetje” nat wilt worden, dan zorgen ze er wel voor dat jíj diegene bent die onder de waterval doorgaat ðŸ˜„😲. Hans en ook Aniek krijgen de volle laag….! Druipend komen ze uit de bootjes! En ja hoor, in de people dryer… Het enige wat die doet, is ervoor zorgen dat je niet meer druipt aan alle kanten, maar nat ben je nog steeds de rest van de dag. 










Maar goed, het is al bijna zeven uur en we willen nog even snel met de Hogwarts Express terug naar Universal Studios dat om zeven uur sluit, zodat we daar de dag kunnen eindigen met hopelijk wat minder drukte in het Harry Potter gedeelte en we daar de mooie straatjes kunnen bewonderen. Hans, Niels en Jasper sneaken nog snel als laatste bezoekers in de wachtrij van de achtbaan daar en Aniek en ik wachten tot ze eruit zijn, in een inderdaad steeds rustiger wordende Harry Potter wereld.










Na een hapje eten bij het Hardrock Cafe (wens van Aniek) gaan we gezamenlijk weer richting huis, waar we nu echt de koffers moeten pakken om morgen met drieën weer verder te reizen naar New York. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten