Zaterdag 29 april 2023 - Airboat ride met Captain Will

Een highlight van de trip van vorig jaar staat vandaag weer op het programma: een airboat-ride over de wateren van Florida, dit keer over de St. John’s River met een airboat van Captain Duke, om half twaalf. De hele ochtend hebben we angstvallig de weer apps in de gaten gehouden, want er komt weer regen aan, maar gisterenavond leek het erop dat die precies pas zou beginnen als ons uur op de boot voorbij zou zijn. Nu, in de ochtend, lijkt het dat het toch eerder hier gaat zijn, en dan zitten we in de regen op de boot…. Of toch niet… of toch wel… je weet het nooit met die buien hier. Uiteindelijk schuift de bui op buienradar toch steeds verder naar achteren en kunnen we met een gerust hart vertrekken naar onze airboat, want het blijft nog minstens twee uur droog. 

Aangekomen bij de boat-launch maken we kennis met Captain Will (want Duke blijkt al met pensioen te zijn), stappen op de boot, zetten de koptelefoon op tegen de ontzettende herrie die de boot produceert en racen de rivier op. Bij de airboat ride van vorig jaar waren het vooral vele vogels die we zagen, nu zien we de ene na de andere alligator liggen zonnen op de randen van de rivier. Als ze de boot horen of zien aankomen, schieten ze snel (of soms minder snel) het water in. Uiteindelijk komen we uit bij een bos van “bald cypresses”, waar we met de boot een stukje rustig doorheen varen. Heel mooi om te zien! Vervolgens racen we weer terug over het water en na een uur zijn we weer bij het beginpunt en $300 armer… Nou ja, Niels dan eigenlijk, want dit was een cadeautje van hem. Nog bedankt!















Weer thuisgekomen eten we als lunch een lekker taartje. Aniek en Niels rijden nog even naar de Oviedo Mall om te winkelen, de rest blijft in het huis en bij het zwembad wat rondhangen en lezen. De verwachte regen van vanochtend die steeds een stukje verder opschoof, komt uiteindelijk pas om vier uur met bakken uit de lucht vallen. Als we in de avond gaan eten bij Italiaans restaurant Panuzzo’s is het weer lekker opgeklaard en genieten we van lekkere pizza’s en pasta’s. De pizza’s uiteraard weer veel te groot besteld, dus de lunch voor morgen is ook vast geregeld.







3 opmerkingen:

  1. Mooi hoor. Vooral die krokodillen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laat Jasper het maar niet horen. Zijn geen krokodillen, maar alligators.

      Verwijderen
  2. De foto's doen me denken aan boek/film https://www.netflix.com/nl/title/81564396 Dat speelt zich af aan de zuidelijke kust van North Carolina.

    BeantwoordenVerwijderen