Maandag 24 april 2023 - Heenreis naar Orlando

De regen komt met bakken uit de lucht als we om 7.00 uur wakker worden; mooie dag om uit Nederland te vertrekken. Op naar het zonnige (hopelijk) Florida!Aangezien we na de laatste vluchtwijziging nu een redelijk laat vertrek hebben vanaf Schiphol, was het ons plan om deze keer eens te ontbijten in het hotel, waar we afgelopen nacht geslapen hebben. Anders zou het misschien wel een erg laat ontbijt kunnen worden na het inchecken op Schiphol. Echter…. de mannen hebben allebei wat buikpijn en dan is een ontbijtbuffet een beetje jammer….  Dus: ruim op tijd zijn we klaar met alles, alleen hoeven we nu dus niet te gaan ontbijten en wachten we maar rustig af tot de shuttlebus om half tien komt om ons naar Schiphol te brengen.Voordeel van niet ontbijten is dan weer dan dat we nu €57 over hebben om stuk te slaan op Schiphol, joepie! ðŸ˜Š


Om tien uur staan we in vertrekhal 2; boardingpassen zijn al geprint thuis, dus we hoeven alleen maar even de koffers af te leveren. Oeps, onze koffer is 100 gram te zwaar zegt de machine.… Net die laatste zonnebrand die we er van Niels in moesten stoppen. Gelukkig geen probleem; een vriendelijke Schiphol-juffrouw werkt het handmatig voor ons af. 

Na tien minuten in de rij bij security en drie minuten bij de paspoortcontrole zitten we een uurtje na aankomst op Schiphol al bij de Amsterdam Bread Co. aan een lekker ontbijtje! Dat is een stuk beter dan vorig jaar, toen we buiten moesten aansluiten in de rij bij vertrekhal 2. De route tot aan ons plekje op de vliegtuigstoel was vandaag een stuk relaxter.





Vele films en twee niet zo appetijtelijke “foodservings” verder landen we acht en een half uur later in Atlanta, daar hebben we een overstap van drie uur. In een halfuurtje zijn we echter al door de “rijen” bij immigrations, paspoort controle en bagage ophalen/inleveren heen. En dat op het grootste vliegveld van Amerika…

Na nog een korte vlucht van anderhalf uur komen we weer aan in Orlando! Helaas hebben we de regen niet helemaal kunnen ontvluchten, want we vliegen het laatste stuk door een onweersbui; volgens de piloot “real Florida-weather”, wat nog een bumpy einde van de vlucht oplevert. We kunnen net voor de onweersbui nog een mooie wattendeken met zonsondergang zien.




En waar we vorig jaar anderhalf uur in de rij stonden voor een auto bij Avis, zijn we nu bij Hertz metéén aan de beurt. We hebben de auto voordat Aniek en Niels er zijn, dus als zij ook geland zijn, kunnen we meteen door naar ons huis in Oviedo, ten oosten van Orlando. Na de kamers verdeeld en de koffers uitgepakt te hebben, is het echt bedtijd; we hebben de 24 uur wakker zijn precies volgemaakt vandaag!


2 opmerkingen:

  1. Fijn om jullie avonturen weer te mogen lezen. Je schrijft altijd zo leuk José! Veel plezier samen! Groetjes Lonneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel plezier met elkaar. Leuk om jullie weer te volgen. Groet Claudia

    BeantwoordenVerwijderen