Vrijdag 28 april 2023 - Sint Augustine

De weersvoorspelling van vandaag zag er gisteren dieptriest uit; de hele dag regen werd er voorspeld. Dus als we vanochtend op de buienradar zien dat die regen vooral over “ons” gebied heen komt, en het iets noordelijker wel droog blijft, besluiten we vandaag naar Sint Augustine te gaan, een stadje aan de Atlantische Oceaan. Volgens de overlevering is dit de eerste (in 1565) door Europese ontdekkingsreizigers gestichte stad in de Verenigde Staten, beter bekend als “oudste stad van de VS” en het staat ook bekend als één van de mooiste stadjes. Het is wel een eindje rijden, bijna 2 uur enkele reis, maar dan hebben we in ieder geval goed weer en het is weer eens iets anders om te doen. Na het ontbijt, rond half elf, vertrekken we. Nog geen regen gezien overigens, maar we gaan toch. 

Bij Sint Augustine aangekomen, blijkt het geen “stadje” te zijn, maar een grote, best drukke stad. Flinke drukte om de stad in te komen, maar als we de parkeergarage eenmaal bereikt hebben, zijn we ook meteen in het oude koloniale centrum, dat er inderdaad heel mooi uitziet; zelfs de parkeergarage is verstopt in een stijlvol gebouw. We lopen eerst naar het fort Castillo de San Marcos aan de Matanzas rivier. Voor $15 per persoon mogen we in het fort een kijkje nemen, maar we kiezen ervoor om er dan alleen maar omheen te lopen (hebben we het eten voor vanavond weer verdiend). Ook mooi, met uitzicht op de rivier.










Daarna lopen we door George Street, waar het oudste houten schoolgebouw van de VS staat; de eerste bewijzen van het bestaan ervan dateren uit 1716. Op een binnenplaatsje eten we een heerlijk ijsje, waarbij één bol $5,99 kost, twee bollen $7,99 en drie bollen $8,99. Rare jongens die Amerikanen… We hebben zin in twee bollen dus als echte Nederlanders nemen wij natuurlijk drie bakjes met drie bollen en vijf lepels. 😆






Verder lopend door het oude centrum komen we nog vele mooie gebouwen tegen: de St. Augustine kathedraal, het Lightner Museum (met bruiloft op de binnenplaats), het prachtige Flagler College en de Presbyterian Church (weer met een bruiloft). En we eten een “awesome” mini-donut bij donutzaak “Peace, Love & Little Donuts”.














Na al dat lopen zijn we moe en hebben we honger, maar we willen eerst terug naar Oviedo, zodat we niet in het donker hoeven te rijden. Daar aangekomen maken we een stop bij Chick’ Filet, een wens van Aniek, kiezen daar wat te eten uit en nemen dat mee om thuis op te eten.

En weer een mooie dag voorbij waarin we veel gezien hebben! 

1 opmerking: