Donderdag 4 mei - American Museum of Natural History

Een beetje grijzig is het vandaag buiten; de regen is vanmorgen al wel opgehouden, maar het blijft nogal fris aanvoelen met 12 graden. We besluiten daarom om een bezoek te brengen aan het American Museum of Natural History, dan zijn we tenminste lekker binnen… De bus brengt ons weer naar het mega-busstation Port Authority, en vandaar gaan we voor de eerste keer de metro uitproberen. Gaat allemaal voorspoedig, het zijn ook maar vier haltes, dus niet erg ingewikkeld.

Het museum is supergroot, dus een plattegrond is niet overbodig. Jasper scant die op zijn telefoon en is de hele verdere middag onze gids. Vanaf de eerste tot en met de vierde verdieping loodst hij ons door alle 40 zalen van het museum heen. Van de gigantische blauwe walvis hangend aan het plafond in de Hall of Ocean Life, de Afrikaanse olifanten, de vele andere exposities van dieren, de ontelbare kristallen en fossielen, de beroemde dinosaurussen, zalen vol met exposities van andere culturen, enz enz. We zijn er de hele middag zoet mee.















Met een tussenpauze om even iets te drinken en te eten, lopen we in het museum rond tot sluitingstijd en reizen dan met de metro en de bus weer terug naar de overkant van de Hudson. 




We hebben geen zin meer om uit eten te gaan en daarom gaan Jasper en ik wat boodschappen doen bij de Lidl, en halen we burgers bij Romano’s pizzeria daarnaast, waar we al eerder waren deze week en waar ze verbazend goede burgers bereiden; ze waren heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten