Dinsdag 2 mei 2023 - Next stop: New York

Aniek en Niels vertrekken vandaag helaas weer naar huis, Hans, Jasper en ik vliegen nog voor een weekje naar New York. Onze vluchten zijn toevallig zo getimed dat we ongeveer tegelijkertijd vertrekken, dus gezamenlijk kunnen we om half negen de deur uit richting Orlando Airport. Alles verloopt voorspoedig, bij de security doen ze zelfs nog leuk in stijl mee met de wachttijdenborden van de pretparken; boven de rijen staat hoe lang je nog moet wachten 😊




Daarna moeten we toch echt ieder een andere kant op, dus na een laatste knuffel scheiden onze wegen. Na een vlucht van ongeveer twee uur landen we op La Guardia Airport, waar het meteen bijna 20 graden kouder is dan in Orlando… brrrr, dat is wennen! Een Uber brengt ons in een uurtje naar ons appartement nét over de Hudson rivier in New Jersey, waar we een geweldig uitzicht hebben op de skyline van New York. 



Die rit van een uur had overigens driekwart korter gekund, als er niet zoveel verkeer op de weg was… wat een gekkenhuis; we staan meer stil dan dat we rijden. Ons appartement ligt in een iets rustigere buurt gelukkig, en hebben we dus mede gekozen vanwege het prachtige uitzicht. Nadeel van een uitzicht is vaak wel, dat je er wat hoger voor moet zitten om goed zicht te hebben. Zo dus ook in ons appartement, dat zich op de vijfde verdieping van het gebouw bevindt. En helaas…. geen lift. En dat met een koffer van 23 kilo… what were we thinking! Gelukkig hoeft die koffer maar één keer naar boven (en straks weer naar beneden), en als Jasper zijn spierballen een paar keer goed heeft aangespannen, staat hij mooi boven.

Na een rondje door de buurt, boodschappen bij de Lidl, en vier pizzapunten is het tijd voor uitrusten en op tijd naar bed, om morgen fit te zijn voor een eerste dagje in New York.


Foto’s om 17.00 uur, 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur en 23.00 uur:













3 opmerkingen:

  1. Wat een schitterend uitzicht inderdaad. Alleen daarvoor zou ik daar al willen zitten. Hopelijk zien jullie nog veel meer moois.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, super uitzicht inderdaad! Geweldig 😍

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 🤩 wow wat een uitzicht!! Gr Dajana

    BeantwoordenVerwijderen